Fest,bakis,skyltsöndag...ja vad ska man säga?

Ja igår blev det FEST!! Å det va skitroligt!! Va hemma hos en kompis innan vi gick ut på Killingen. Va inte så mycke folk ute men vi hade roligt ändå. Man har ju inte roligare än vad man gör sig....hehe. Efterfest blev det åxå...hade ju inte behövts men man hänger ju på iaf.

Ja sen var det söndag å det va bara å gå upp å göra sig iordning för jag skulle iväg å hämta Ebbis som va hos sina kusiner. Vi skulle med pappa till Arvika. Till farfar på skyltsöndan. Mysigt va det fast jag saknade ju snön, det ska ju inte regna på skyltsöndan liksom...
Köpte en klänning till Ebbis som hon ska ha på jul ett halsband å diadem. Fin kommer hon å bli!

När vi kom hem så var det bara till å packa väskan. Skulle iväg å träna fotboll.... Lämnade Ebba till pappa. Tränade i 90 min sen va jag helt dö. Nu kom baksmällan....

Så nu ska jag inta liggläge i soffan!!

Hoppas ni hade en lika rolig helg som jag har haft...


KRAM KRAM!!!

Fredag

Ja då var fredag över...

Vi va till Ebbas kusiner Elias & Elsa idag. Ebba & Elias lekte....
Jag var till läkaren så Ebba var där en sväng så slapp jag ha med henne till VC.

Lämnade av Ebba hos sin pappa  vid fem. Lämnade även tillbaka bilen som jag lånat av honom. Fick skjuts till nästa ställe för att låna nästa bil...Hagvägen 31!!!

Var hem å bytte om å sen bar det iväg på träning. Å det va så roligt för det gick så bra idag....fast man VILL ju mer än vad benen orkar. Känns att det var längesen man spelade fotboll.

Ja sen har jag klippt å klistrat lite idag. Har ju börjat påta lite på julkorten... Känns som jag aldrig kommer bli klar, fast det är ju ett tag kvar till jul. Men man vet ju hur fort det går.

Har ju en bok som ska läsas till jag börjar skolan igen...men den såg ut att vara ganska lättläst så jag tror det ska gå ganska fort.

Nä nu blir det sova!!!!!!

Hemma idag...

Ja idag fick vi va hemma. Jag är svullen i hela ansiktet, ser helt mongo ut. Är nog en reaktion mot den nya ansiktstvätten....inte bra inte bra. Har ju vart jättetorr i ansiktet ett tag nu har vart RÖD om kinderna. Folk undrar vad jag har gjort... Nä nu blir det min gamla ansiktskräm som gäller. Så här kan jag ju inte se ut.

Pepparkakshus

Ja idag var det stora pepparkakshus baket...



Vi blev ganska nöjda med resultatet....

       


Ebba har tjatat om att baka pepparkakor å lussekatter sen i september så gissa om hon slängde av sig kläderna när vi kom hem. Fast efter en kvart så var det inte så intressant längre.
-Mamma, jag går å kollar på Skrållan istället jag...
Ja å så var det med det pepparkaksbaket...Jag fick baka mitt hus själv. Det tog sin lilla tid men det blev klart....tillslut!

        
Det var roligt så länge det varade.....



Så mycket mer har vi inte hunnit med idag...

Igår var jag till Expert å köpte mig en alldeles EGEN JULKLAPP till mig själv!
Jag har köpt mig en systemkamera!! Å jag är så glad....har verkligen kollat länge på en men har inte kommit mig för. Nu hade dom ett bra pris så jag slog till (ja det blev ju på avbetalning....räntefritt!)
Så nu tar jag kort på ALLT å ALLA!! Så mycke roligare å ta kort när bilderna blir BRA.

  
Mammas älskling poserar...det kommer hon få gör mycket i framtiden nu när mamma har skaffat ny kamera

Nä nu ska jag lägga mig å sova! Känner att jag börjar bli lite trött....

Hej på er!

Ojdå...

Det var ett tag sen sist. Har haft lite "bloggtorka". Känner mig lite stressad...fast jag vet inte över vad egentligen.

Livet rullar på som vanligt iaf... Ebbis var i Stockholm med sin pappa i helgen. Så jag passade på att jobba å få lite extra pengar. Så helgen gick fort förbi å så där jättemycket spännande hände inte. Var t broder på lördagkväll å töla lite. På söndagkväll kom E hem! SKÖNT!! Jag var iväg å tränade en sväng men vi var dåligt med folk så det blev inte nån seriös träning direkt. Åkte hem istället å pussade lite på prinsessan...

Så var det måndag å det var dags för praktik igen. Den här veckan ser lite annorlunda ut. Har ju bara vart med min handledare hittills men nu ska jag börja gå ut på andra skolor i kommunen. Så på måndag så var jag till Boda skolan å kollade läget. Det var intressant å se hur dom jobbade, det är ju ändå lite annorlunda på alla ställen. Idag, Tisdag så var jag på Dallidenskolan. Gick med två speciallärare där som hjälper elever med extrastöd. Åxå intressant å se hur dom jobbar. Alla har ju sina sätt att jobba å jag har lärt mig så MYCKET på bara två dagar. Imorgon ska jag tillbaka till Fagerås skolan å det känns skönt att få komma tillbaka till rutinerna....Trivs så bra på skolan. Hoppas man kan få jobb där i framtiden...

Idag har jag å Ebbis börjat städa....JULSTÄDAT!! Tomtar å ljusstakar står framme....väntar bara på att vi ska städa klart. ÅÅÅÅ det är så mysigt med JUL särskilt när det är SNÖ ute det ger en lite mer julkänsla. Vi ska fortsätta imorgon...hann ju inte klart idag riktigt. Å så ska vi baka pepparkakshus någon dag åxå....MYYYYS!!!!

Nä nu ska jag betala räkningar....mindre roligt.

Hej på er.

Då var det helg då....

för imorgon ska jag vara ledig! Både skönt men ändå jobbigt. Ska nämligen på begravning. Min farfars tvillingbror ska begravas... Det är jobbigt med begravningar. Det tär på en.

Imorgon ska även E åka till Stockholm med sin pappa å hans familj. Dom ska åka tåg å va borta hela helgen. Jag ska passa på å jobba så har man det gjort för den här månaden... Men jag kommer ju å sakna ihjäl mig efter min lilla älskling, det är ju egentligen min helg...

Idag har jag vart iväg till Fagerås å hämtat min jävla bil som stått där sen i måndags. Fick bogsera igång den. Så nu står den här hemma iaf...Ååååå va jag hatar bilar. Tur jag kan låna F:s bil i helgen så jag kan ta mig till jobbet.
TACK NELLIE FÖR HJÄLPEN!!! Du är B Ä S T!!!!

Nä nu blir det natta.....

KRAAAAAM!!!!!

Jaha...

Så va tisdag snart över. Jag ska snart lägga mig. Ska bara torka håret först annars så står det väl åt alla håll till morgonen.

Idag har jag vart på praktik (som vanligt) Imorgon har hälften av praktiktiden gått. Det är så himla roligt jag lär mig nya saker varje dag,  å får nya erfarenheter. Går ju med en special-lärare, det är roligt att få träffa så många olika elever varje dag. Så det inte blir samma elev hela tiden. Man har ju börjat lära känna dom flesta nu åxå.... Hoppas man kan få ett jobb när man utbildat sig. Fast det ser ju inte så ljust ut i Kils kommun iaf. Får kanske söka sig till nån annan kommun för att få jobb.

Jobbade kväll på busstationen idag. Måste ju dryga ut julklappskassan lite. Ska ju inte köpa så mycke klappar i år men man vill ju köpa några till, har ju redan börjat med några.

Var på stan en sväng innan jag började jobba. Var ju tvungen att inhandla småsaker till Ebbas julklappskalender. Har man en gång börjat så måste man ju fortsätta...annars så kommer ju frågan om hon inte får några paket som hon fick förra året. För bra kom i håg det har hon min dotter. Köpte iaf lite hårspännen, hårsnoddar. Nya trosor å ett halsband. Köpte med lite julgodis från jobbet åxå så jag tror att jag fått i hop till 24 paket. Ska kolla över det nån dag så vet jag om jag måste komplettera med något.

Nä nu ska jag sova....

Hej å hå det va ett tag sen...

Hallå hallå...
Ja vad har hänt, inte så mycket. Helgen har vart lugn. Var på kalas hos min morbror igår. Han fyllde 50. Det var ett trevligt kalas. Vi var inte hemma förräns halv tolv. Snacka om att E va trött....Ja hon va hos mig för hon ville med på kalaset å pappa sa inte nej för då kunde ju han gå ut. Spelar mig ingen roll...jag vet ju! :-)

Min bil har ju inte startat på hela veckan men som det vart förut så gick det att dra igång den. Så nu är det bara å köra igen....har försökt att köra med den så mycket som möjligt. Hoppas den startar imorgon...

Idag har jag vart på premiär träningen....har tränat fotboll. Å det va så roligt!!! Känns ju att kroppen är 10 kilo lättare. Känner att motivationen blir ju så mycke bättre när man känner resultat. Hoppas på ytterligare minus 5 kilo...ska försöka ligga i. Iaf....det var ju ett tag sen jag spelade fotboll (om man inte räknar de två matcher som jag va med på i våras) har inte spelat fotboll på säkert 1,5 år. Har ju jobbat så dumma tider förut men nu så ska jag försöka. Känner mig laddad....

Nä nu ska jag lägga mig å slappa i soffan! Imorgon är en ny dag...hoppas jag kommer ur sängen. Det var ett tag sen man hade träningsvärk....

Hej på er!!

Lussebullar...

Ja idag har vi bakat lussebullar. Mmmmm va gott det luktade! Fick lite julkänslor faktiskt... Dom blev jättegoda! Ebba ska ha med till dagmamman imorgon å bjuda på. Vi hade inte så mycket plats i frysen...

Var idag iväg på ett föredrag i kommunhuset. Det var en skola från Hammarö som var där och visade upp sin verksamhet och hur dom jobbar. Dom hade kommit långt i utvecklingen! Släng er i väggen Kils kommun.... Där har man verkligen satt in resurser på de elever som behöver extra hjälp. Eleverna med dyslexi har en varsin dator som dom jobbar med. Då har ju ioförsig Hammarö kommun sökt pengar och fått bidrag. Men Kils kommun skulle ju åxå kunna göra det å FÖRSÖKA ANSTRÄNGA sig lite! Man måste sätta in resurser i TID innan det är försent. Många av dom elever jag har haft att göra med de senaste veckorna kommer att få det svårt när dom kommer till högstadiet. Jag vet att det alltid är pengarna som styr men man kanske skulle spara in på andra ställen än i skolan, på barnen....VÅR FRAMTID!!!
Nä nog skrivet om det...

Nä nu ska jag ta å lägga mig å slappa framför tvn... Har ju sovmorgon imorgon så jag behöver ju inte ha så bråttom i säng. Måste ju förbereda mig mentalt inför imorgon....ska ner å ta om proverna som inte visade som dom skulle. Hoppas på bättre resultat imorgon! Tycker ju inte om att STICKA i armen....måste titta bort så jag inte svimmar.

Sov gott alla därute....


Förresten....här kommer lite bilder från i helgen.

                   

              

            Ebba skrev sitt namn själv 
                                                                             (fick hjälpa henne med sista bokstaven)

Inte en gång på TRE dagar...

Lördag, Söndag, Måndag....på hela tre dagar har inte datorn vart på.

LÖRDAG: Var vi (jag å Ebbis) till Arvika å hälsade på farfar. Han mår ju inte sådär jättebra just nu. Men hur ska man annars må när ens tvillingbror gått bort. Å va han är ledsen. Vi fick iaf med oss honom hem till Kil. Han fick sova hos oss. På kvällen var vi till broder (Tobias å Linn) å käkade. Vi hade det jättemysigt!! Det var precis vad farfar behövde!
Bytte även till vinterdäck på bilen. Fick hjälp av broder. TACK för det!

SÖNDAG: Farsdag! Jag scrappade ett farsdag kort till pappa. Det tog ett par timmar (glömde ju ta kort på det, måste göra det när jag är till pappa nästa gång) det var ju tur att farfar var här å underhöll Ebba under tiden. Vi var till pappa på middag. Mina bröder va åxå där med sina familjer. Pappa skjutsade hem farfar till Arvika igen.
Vi var en sväng till Ebbas pappa på kvällen. Han fick farsdag present av Ebbis å ett kort som jag/vi har scrappat...Ebbis tycker om att va med å klippa å klistra. Ska lägga in ett kort på det iaf för Ebba skrev sitt namn alldeles själv...fick hjälpa henne med sista bokstaven bara. Sååå sött....

MÅNDAG: Praktik igen...men startade bilen? NEEEEEEEJ! Det gjorde den inte....F*N va trött jag ä på biljäveln! Jag vill ha en ny. En som inte krånglar... Så dagen/veckan började ju inte på bästa sättet direkt. Fick börja ringa runt efter nån som inte skulle ha sin bil idag... Fick napp hos Linn. Hon skulle inte ut på nåt äventyr idag så jag kunde låna deras bil. TACK för lånet!!!! Men det blir ju ändå lite krångel...skjuts hit, skjuts dit, fram å tillbaka.....Hoppas hoppas hoppas att det ska fixa sig.

Nä nu måste jag lägga mig...ska upp tidigt imöra. Måste cykla å lämna Ebbis. Ber till väderguden att det ska bli UPPEHÅLL imorgon!!! Har ingen lust att cykla i regn. Ska åka med Anna till fagerås å sen ska jag låna mammas bil hem sen.

Söv Gött!!!
(det ska jag göra...)

Äntligen kom alla bilder med...

Blev något fel med inlägget igår så alla bilder va inte med men nu ser det ut som att det gick bra.

Är för tillfället barnvakt till fasters lilla älskling...E o O leker för fullt på golvet.
Oliwer har precis ätit godis, nappar å en klubba. Det va  ju synd att dom badade FÖRE för det finns ju en av de två juvelerna som är mer kletig än den andre...

Återkommer igen med bilder å rapport från kvällen...

hej så länge

Scrappat...

Hittade mina scrappade LO´s (8*8) när jag tog fram min scrappgömma.
Jag har ju gjort LO´s till Ebbas album " Mitt första år"

Här komme dom:
(vissa av korten vinklade jag kameran lite konstigt...lite dålig kvalite.)

  En liten prinsessa är född....       jag å mamma...

  En månad...                                  Inte riktigt klar...4 generationer

  Första gången...                        jag å pappa...

 4 generationer...                            Min första jul...

  Inte riktigt klar än...                     William o Ebba döps...

Som sagt....titta var det jag skulle göra.

Så blev det ju inte... Köpte en klänning (brun m vita moln, röda fickor) å ett par tights (röda m vita prickar.) Kommer å bli sååå söt tösa mi! Hade ju inte råd egentligen men dom här kläderna skulle inte komma förrän v 51 så då behöver jag inte betala förrän senare.

Tänkte att jag skulle bli lite bättre på att lagga in bilder i mina inlägg...blir ju lite roligare då. Ska skärpa mig, jag LOVAR!!!

Fick gråta lite idag... å få mig en liten tankeställare om livet. Min farfars tvillingbror gick bort igår. Pratade med farfar idag och han var så ledsen. Han grät nästan hela tiden när jag pratade med honom. Nu kommer han känna sig ännu mer ensam än vad han redan är....det här kommer ta hårt på honom. Ja min tankeställare är ju då...nästa gång kanske det är pappa som ringer å säger att farfar har gått bort och den dagen den vill jag inte uppleva...älskar min farfar nästan mer än nån annan. Han är en speciell person i mitt liv! Jag börjar gråta bara jag tänker på det... Ska åka upp till farfar på lördag, tror han behöver det. Farfar bor ju i Arvika så det är ju inte nästgårds direkt. Jag skulle vilja va lite bättre på att hälsa på men det är ju en heldag om man ska iväg...

Nä nu ska jag STÄNGA av datorn för idag ska jag lägga mig i TID! Måste sova mer än vad jag gjort den här veckan, det har blivit allt för sena kvällar.

Sov gott!!


Me & I party...

Japp det ska vi iväg på snart...
Har ju inga pengar men man kan ju titta lite...det kostar ju inget.
Höres sen...

Dagen i runda slängar....

*Gick upp å gjorde iordning mig inför dagen.
*Åkte till Anette å lämnade Ebbas regnjacka som jag hade glömt skicka med.
*E blev ledsen när jag kom dit å BARA lämnade jackan å inte skulle ta med henne. (sved i mammahjärtat kan jag säga)
*Bytte bil m Nellie som skulle låna min bil till Örebro idag (jag lånade deras, för den ska inte köras så långt, ska in på verkstan...)
*Åkte t Fagerås.
*Jobbade fram till två.
*Åkte en snabbsväng t mamma å sa HEJ.
*Åkte in till stan.
*Gick till panduro för att inhandla nya bokstäver till "farsdagskorten" jag ska göra...
*Jobbade 15-21.
*Hämtade vinterdäcken hos P.
*Åkte hem.
*Nu sitter jag här...
*Ska stänga av datorn å lägga mig å SOVA!!! (det är ju trottsallt en dag imöra åxå)

Imorgon ska jag hämta Ebbis efter praktiken....LÄNGTAR!!!!

Sov gott!!

Ska snart sova...

men tänkte skriva här först.

Har börjat praktiken idag. Känns ju bra att man har vart där förut för idag visste man ju vad som skulle hända.
Tror att dom här fem veckorna kommer å gå fooooort......

Va till bibblan idag å lämande tillbaka några böcker. Skulle ha lånat nya men det fanns inga inne av dom jag ville ha. Hittade en dvd som jag lånade. En film med PILATES övningar, måste ju träna lite. Satte på den när jag kom hem å det kändes väldigt bra. Kommer nog att fortsätta å träna med den...Kan nog ge ganska bra resultat. Måste ju försöka hålla vikten nu när man äntligen gått ner..vågen visade ca 9 kilo MINUS!!!

Gick sen en sväng till brorsan å N. Käkade kvällsmat där.

Så nu ska jag lägga mig å sova snart...jag är lite trött idag faktiskt. Å så måste jag vara utvilad imöra för först är det praktik sen ska jag in till stan å jobba kväll på Forsmans. Så imorgon blir det en lååååång dag.

Tjipp på er!

Promenad...

Ska snart gå ut på en promenad tror jag....måste röra på mig.
Blir nog en promenad upp till brorsan.

Årsfest...

Ja det blev årsfest igår kväll. Var där å käkade å sen kollade jag in prisutdelningen. Sen var det bara å åka...skulle hämta E hos mormor innan hon somnade...helst! När jag kom in hos mamma så satt både Oliwer å Ebbis i mormor/farmors knä. Ebbis var tröttast av de båda, Oliwer va piggelin. Undrar när han somnade inatt?? Åkte hem å E somnade nästan innan hon la ner huvudet på kudden, jag var inte sen å somna in jag heller.

Idag var det bara å gå upp tidigt. Skulle ju jobba, så ut i kylan å skrapa rutan...E bara älskar att skrapa rutan. Hon blir skitsur om hon inte får en egen skrapa. Kul att hon vill hjälpa till. Lämnade E hos hennes kusiner på Hagvägen....IGEN!! Är nog dax för henes far att växa till sig lite...det finns ju en gräns för var man slutar om man vet att man ska upp dagen efter. Men det kanske är svårt... Hmm ja det är inte mitt problem. Det är ju inte mamma som E inte vill va hos... Ja ja nog klagat för idag.

Efter jobbet så var jag till Hanna för att inspektera deras nyinköpta hus. Jättefint! Mycke jobb bara...men det är det väl på alla hus man köper för att få sin egna prägel på det, om man nu inte bygger ett nytt hus då. Fast det är ju mycke jobb med det mä...

Nä nu blir det SÄNGEN....längtar!! Jag är sååååå trött!!

Imorgon börjar praktiken....åååå det ska bli så roligt!

Hej på er!!!

Sköna lördag...

Ja igår jobbade jag kvällen...gick ju ganska fort.
Resten av kvällen spenderade jag i sängen...:-)

Idag hämtade jag E som hade sovit hos sina kusiner inatt. Det hade gått bra. Dom hade gått Halloween (eller hur man nu säger...) Hade fått en massa godis.

Nu sitter vi här...i soffan. E ser på Tjorven å Skrållan och jag skriver in min andra hemtenta som ska vara inne imorgon. Ska ju jobba imorgon så det är lika bra å skriva in den idag så har man det gjort.

Nä nu ska jag försöka bli klar...Har två alternativ inför ikväll: Årsfest i Fagerås (åker bara dit å käkar å tölar lite) E får vara hos mamma sålänge, det blir ju inte många timmar.
Eller så ska jag till älskade H vars mamma gick bort igår. Hon behöver nån att gråta ut hos... å prata med. Vi får se om hon orkar å vill.

Hej på er å ha en bra kväll.

RSS 2.0