Ledig...

Japp idag är det studiedag för all barnomsorg i Kil.
Så vad ska man hitta på?
Kanske ska åka in till Bergvik å strosa lite å ta en fika kanske?
Skönt å bara va hemma åxå...

Tjing Tjing!!

Det går åt rätt håll...

Bara ett par gånger har vi vart osams idag. Känns bra nu. Men man måste vara stark och hålla på sina regler ett tag nu så det "bankas" in i huvudet. JAG tänker inte ge mig. JAG ska vara starkare.

Idag har vi grejjat lite hemma. Städat. Bakat. Vart barnvakt åt Oliwer. Ebba har lekt med Nellie. Diskat, TVÅ gånger. Scrappat. Lyssnat på SPOTIFY. Å så har vi kollat lite på tv...

Ska lägga mig å läsa lite.
Imorgon är vi lediga!!Tjihoo!!

Puss å Hej!


Å vad jag längtar till jobbet...

Tro det eller ej men det gör jag verkligen. Känns verkligen att man får varva ner där. Här hemma är det just för tillfället väldigt jobbigt! Jag har en dotter som jag inte är helt överrens med i alla lägen. Det är jobbigt! Man står här helt själv...å det är jag som får ta smällen. För hos pappa kommer inte dom känslorna ut. Blääää säger jag bara. Men det har gått bättre idag på em iaf. Vi får hoppas att det är övergående.

Annars idag har vi inte gjort så mycket. Var en sväng till mamma å fikade. Vi tog med oss Oliwer å Fredrik åxå.

Vi tar en dag i taget.
Vinflarran är snart slut.
Å nästa helg blir det en tvådagars!!!
Ni förstår att jag längtar till nästa helg...

Puss på er!!

Städa städa städa.....

Ja det är välbehövligt hemma hos oss just nu...
Köket kan man inte göra så mycket åt för där har jag upprättat en scrapparverkstad där. Det är papper, saxar, lim och diverse saker både högt å lågt.

Tvätthögen växer åxå....Åååå jag har inte energin för detta just nu känner jag.

En kopp kaffe kanske hjälper...

Tjing!

Ååååå!!!

Mamma!!
Jag vill...
Jag vill...
Jag ska...
Mamma!!
Mamma!!

Dagen har INTE börjat bra...
HOPPAS den blir bättre med tiden...


PUH... Ge mig styrka!!!

Torsdag...

Skön torsdag med ledigt hela dagen!!
Har scrappat lite å så har jag varit till Hanna å hjälpt henne med att skruva ihop det sista till köket. Snart är det färdigt å det kommer bli sååå snyggt!

Hämtade Ebba ikväll å det är samma visa varje gång när jag hämtar henne hos pappa. Vi blir osams, hon lyssnar inte på mig, jag får all skit som hon inte vågat ta ut på pappa under veckan. Jag är sååååå trött på detta nu. Å så tycker hon inte om mina nya regler här hemma. Inte mycket jag har ändrat på men det räcker för att hon ska bli rabiat! Får man säga upp sig som mamma? Eller kan man ta tjänsledigt? Ni kanske tycker att jag har "tjänsledigt" varannan vecka...men det känns inte så kan jag säga. Det är väl bara att bita ihop å gilla läget...

Nu ska jag slappa i soffan....det är jag värd tycker jag!

Gå å lägg dig nu...

Klockan är 01:42 piiip!!
Å jag ska nog gå å lägga mig...hade ju världens sovmorgon imorse.
Hade klockan på nio imorse men när den väl ringde så var jag såååå trött så jag ställde den på tio istället. Å när den väl rindge då, ja då snozade jag å snozade å snozade å snozade...tillslut rinde den inget mer. Så när jag slog upp mina blå så var klockan...ja tro det eller ej men den var 12:30! Panik! Jag börjar ju jobba 14:30. Antagligen så var jag gaaanska så trött. Men efter de senaste veckornas jobb så är det klart att man är trött... NU är jag ledig i FEM dagar! Ska bli skönt med lite välbehövd och välförtjänt ledighet!!

Puss å hej!!

Läs mitt inlägg...

Gjorde ett inlägg på http://bevarakilsdagmammor.blogg.se/

Här kommer det:

Jag har min dotter hos en dagmamma på Dalliden. Där har hon varit sen hon var 13 månader nu är hon 4,5 år, alltså större delen av hennes uppväxt. Man skulle kunna kalla det för hennes andra hem. Det är ju så i dagens samhälle, vi föräldrar jobbar faktiskt! Måste göra det för att få ekonomin att gå ihop. Därför så känns det tryggt att ha min dotter i en så hemnära miljö som möjligt, eftersom hon tillbringar så pass mycket tid där. En trygghet och tillit till en och samma person! Det är MIN dagmamma som möter mig i dörren på morgonen och det är MIN dagmamma som möter mig i dörren på eftermiddan när jag hämtar min dotter. Jag får fullständig rapport om vad som hänt under dagen såsom mat, sömn och andra viktiga händelser. Den möjligheten finns inte på ett dagis, där det är byte av personal under dagen. Alla barn passar inte in på dagis. I MIN dagmammagrupp så träffas dagmammorna DAGLIGEN både på för och eftermiddan i olika parker, på kyrkis eller  i gympasalen. Vid lunch går dagmammorna hem till SITT välstädade hus, i en mysig hemmiljö, gör hemmagjord mat, de barn som behöver vila gör det, de övriga barnen leker. Dagen består av en blandning med stor och liten grupp! Detta är saker ett dagis INTE kan erbjuda… Ingen hemmagjord mat utan utkörd från ett storkök. Hemmiljö- in your dreams! ALLA barn ska delta i någon viss form av vila.

HUR kan man säga upp dagmammor som jobbat i 20-25 år. DOM om några har väl erfarenhet av barn och pedagogik. Nej nu duger dom inte längre, BORT med allihop. Några jobb på dagis lär dom väl inte få för dom saknar utbildning, vilket man måste ha nu för tiden vad det verkar. MEN de senaste 20-25 åren har det gått bra med OUTBILDADE dagmammor.

Det roliga är att större delen av de fåtal dagmammor som får vara kvar, ja dom är ÖVER 60 år och har inte många år kvar till pension. DET har ni räknat ut bra ni kommunpolitiker, snart är ni av med dom ALLIHOP! Grattis! Då finns det INGEN valmöjlighet för barnfamiljer i Kils kommun, då kan man välja på dagis eller dagis…

Mitt förtroende för Kils kommun är nu lika med noll. Ni har svikit mig och min dotter! Nu söker vi bostad på annan ort för i Kils kommun satsar man inte på vår framtid: BARNEN!!!



Kolla in den här...

http://bevarakilsdagmammor.blogg.se/

Änglarum...

Ska nog åka å hämta Ebba å så ska vi dra en sväng ner till Änglarum. Ebba tycker det är roligt att vara med å hjäpla till där... Å jag har lite kort som ska lämnas där. Har börjat med en liten skara kort...hoppas på att få hem lite mer material så man kan göra lite mer VITA kort, så det passar in med de andra sakerna där.

Är ledig idag för övrigt. Det är sååå skönt att bara ha en dag utan något inplanerat...

Hej på er sålänge!

Här är det ju torrare än i öknen...

Snacka om bloggtorka just nu alltså. Ska försöka bättra mig...

Det är väldigt mycket jobb för min del just nu. Ska väl inte klaga, jag behöver alla tider och pengar jag kan få. Har fått ett vikariat nu iaf. Ska gå på schema i 4 veckor. Ska bli väldigt skönt att ha ett schema att gå efter. Det är ju lite fram å tillbaka just nu med tider å det ska passa ihop med när jag har Ebba osv. Men det har löst sig för det mesta. Ebba har vart hos pappa ganska mycket. Jag tackar för att Ebba har världens snällaste pappa! Tänk om man vore helt ensamstående mamma, då skulle det inte va lätt...

Har ändrat lite saker i mitt liv åxå. Jag har alltid varit lite dålig på att sätta gränser när det gäller Ebba. Allt hänger väl ihop med att jag inte mått så bra under en längre tid. Då väljer man sina strider... Iaf, Ebba får nu somna i sin egna säng, vilket hon inte behövt förut. Det har gått ganska bra under veckan, lite gråt å tårar men det har tagit en kvart ungefär så har hon somnat. Så har jag ju ändrat på lite mer saker...orkar inte rabbla allt här men man kan ju säga att Ebba är en ganska lat 4 snart 5-åring. Fast det hon tycker är roligt är hon ju inte lat på i o för sig, klättra, springa iväg dit hon inte ska springa. Nu får hon GÅ själv (ååå va liten hon har varit...)typ tilll å från bilen, in/ut ur affären, listan kan bli låååång på saker hon är lat på men nu ska det bli ändring.

Har även börjat kolla lite smått på flytt till Karlstad. Har ju inte tänkt mig dit förrän till sommaren men det skadar ju aldrig att vara ute i god tid. Har inte riktigt bestämt VART i stan jag vill bo. Ska jag köpa eller hyra. Vart är det bäst skola (för skolstarten närmar sig ju, även om det inte är än på ett tag.) ja frågorna är många... Om någon har något förslag eller egen erfarenhet så skriv gärna i så fall. 

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan. En ny dag imorgon. Jobb HELA dagen!!

Kram på er!!

RSS 2.0